Home Vijesti BiH U NOVU GODINU ULAZIMO BEZ PADAVINA: POGLEDAJTE KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U...

U NOVU GODINU ULAZIMO BEZ PADAVINA: POGLEDAJTE KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA

Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U Sarajevu dio prijepodneva pretežno oblačno. Sredinom dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 6°C.

U subotu, 02.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U nedjelju, 03.01.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana na području Hercegovine slabija kiša. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, a na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

(Izvor: Hayat.ba)