Home Vijesti BiH U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PADAVINE: POGLEDAJTE VREMENSKU PROGNOZU DO SUBOTE

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PADAVINE: POGLEDAJTE VREMENSKU PROGNOZU DO SUBOTE

U nizinama će padati kiša, rijetko je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, a na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Prognozirana je temperatura zraka između 3 i 6°C.

U petak, 01.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu, 02.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

(Izvor: Hayat.ba)