Home Vijesti BiH U BEOGRADU VELIČAJU GENOCID KOJI SU POČINILI U SREBRENICI: PRODAJU DUKSERICE SA...

U BEOGRADU VELIČAJU GENOCID KOJI SU POČINILI U SREBRENICI: PRODAJU DUKSERICE SA SRAMNIM PORUKAMA

Ova zemlja, dakle jedina na svijetu, koja je osuđena pred međunarodnim sudom za pravdu u Haagu, kao država koja nije učinila ništa da spriječi dokazani genocid u Srebrenici, ponovo je u žiži javnosti u kojoj se bez ikakvih reprekusija mogu slaviti presuđeni ratni zločinci, ali i javno negirati genocid, koji vrlo često dolazi od samog vrha ove, kako tamo tvrde “prijateljske” nam zemlje.

Tako se ovih dana po društvenim mrežama pojavio sraman odjevni artikl, odnosno dukserica koja se prodaje, i na kojoj piše “Nož, žica”.

Za nekog stranca koji ne zna šta se događalo u julu 1995. godine, monstrumi i beskičmenjaci su pripremili i opis, ovog slobodno se može reći materijala, koji može poslužiti da se njime obriše stražnjica.

Naveli su bolesnici da je “pamučna dukserica visokog kvaliteta”, te da je dostupna u više boja. Na kraju je navedena i cijena ovog sramnog artikla, koja iznosi 1.990 dinara (oko 32 KM).

Sad, ako se uzme u obzir stanje u Srbiji, predsjednik (četnik-pokajnik) i njegovi “sokolovi” (Aleksandar Vulin i Ivica Dačić) koji javno govore ono što Vučić misli, onda se i ne treba čuditi ovome.

Da je sreće pa da u Srbiji ima više onih poput Čede Jovanovića, Nataše Kandić, Nenada Čanka, Aleksandra Popova, Sonje Biserko… onda bi čovjek i povjerovao u isprazne floskule Aleksandra Vučića, koji malo-malo pa bulazni kako poštuje teritorijalni integritet BiH, ali kojeg li čuda, nikada javno da kaže i suverenitet.

Samo se treba sjetiti da se u Srbiji u TV programu jedne profašističke kuće uživo u program javio ratni zločinac Ratko Mladić.

Pametnom je i išaret dosta.

(Aldin Tiro)

(Izvor: Hayat.ba)