Home Vijesti BiH POLICIJA KONTROLISALA POŠTUJU LI SE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: EVO ŠTA SU ZABILJEŽILI PRVA...

POLICIJA KONTROLISALA POŠTUJU LI SE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: EVO ŠTA SU ZABILJEŽILI PRVA TRI DANA U 2021. GODINI

Iz MUP-a RS saopšteno je da kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na sprečavanje širenja korona virusa među stanovništvom. 

  • Dana 1. januara 2021. godine oko 20.45 časova od strane Gradske inspekcije Prijedor, a u prisustvu policijskih službenika Policijske uprave Prijedor prilikom kontrole ugostiteljskog objekta zatečeno je 150 lica. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’”, navodi se u saopštenju.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave Doboj su u Tesliću u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 67 osoba, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, kao i dan kasnije kada je u Tesliću u ugostiteljskom objektu zatečeno i legitimisano 114 lica.

  • Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

  • U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navode iz MUP-a RS.

(Izvor: Hayat.ba)