Home Vijesti BiH I DALJE ZIMA BEZ SNIJEGA U GRADOVIMA: DONOSIMO VREMENSKU PROGNOZU DO SRIJEDE

I DALJE ZIMA BEZ SNIJEGA U GRADOVIMA: DONOSIMO VREMENSKU PROGNOZU DO SRIJEDE

Tokom dana, u Hercegovine sa kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu i sjeveru do 12 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 7 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.01.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša, uglavnom u južnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 05.01.2021 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Kraja dana, padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 06.01.2021 (Srijeda)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu i sjeveru sa kišom. U ostalim područjima sa susnježicom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

(Izvor: Hayat.ba)