Home Vijesti BiH HAYAT.BA NA AUTOPUTU A1: ZIMSKE SLUŽBE IZNENADIO SNIJEG U JANUARU

HAYAT.BA NA AUTOPUTU A1: ZIMSKE SLUŽBE IZNENADIO SNIJEG U JANUARU

Kao što se na snimku može vidjet otežani su uslovi za vožnju na autoputu A1 u oba pravca nakon što je večaras počeo padati snijeg.

Zbog novih sniježnih padavina sporije se saobraća na putevima u BiH, posebno u planinskim predjelima.

Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Bosanska Krupa, Kupres-Livno, Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Bosansko Grahovo.

Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomslavgrad.

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanska Kostajnica.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

(Izvor: Hayat.ba)