Home Vijesti BiH DOBRA VIJEST IZ GORAŽDA: NJEMAČKA KOMPANIJA TVC PODIŽE PROIZVODNI POGON, POSAO ZA...

DOBRA VIJEST IZ GORAŽDA: NJEMAČKA KOMPANIJA TVC PODIŽE PROIZVODNI POGON, POSAO ZA 150 RADNIKA

Spremnost za investiranje predstavnici ove kompanije potvrdili su i prilikom razgovara sa premijerkom i ministrom za privredu BPK Goražde Aidom Obućom i Mensadom Arnautom, kojima su predstavili investicioni plan.

Ova kompanija posluje u iznajmljenom objektu u Goraždu, gdje je trenutno u procesu proizvodnje uposleno 15 radnika, a kako je najavljeno, izgradnjom nove hale na lokalitetu u Vitkovićima, koja bi trebala biti okončana do kraja ove godine, planirano je zapošljavanje oko 150 radnika.

  • Planiramo izgradnju nove fabrike u Goraždu kako bismo proširili naše proizvodne kapacitete na prostoru Evrope. Na novoj lokaciji uglavnom ćemo proizvoditi medicinske krevete i funkcionalan namještaj. U ovoj godini planiramo osnovati TVC d.o.o kao novu kompaniju, pronaći adekvatno zemljište na kojem bi izgradili novi pogon planirane veličine 7.000 metara kvadratnih prizemlje i 12.000 metara kvadratnih proizvodno područje – istaknuli su iz ove kompanije.

Naglasili su da je u planu dizajniranje i uspostavljanje modernog i održivog proizvodnog postrojenja s obučenim i iskusnim radnicima. Dodaju, također, kako su započeli partnerstvo s kompetentnim timom u Goraždu.

“Kompetentan tim s kojim smo počeli partnerstvo u Goraždu radom u maloj preliminarnoj fabrici, upoznat će se s našim proizvodima i mašinama. Prvi zaposlenici trebali bi se ponašati kao multiplikatori i svoju stručnost prenijet će budućim kolegama. Na ovaj način osjećamo se sigurnim da ćemo stvoriti jak tim koji će moći proizvoditi u skladu s visokim standardima kvaliteta naših kupaca širom svijeta. Osjećamo srdačnu dobrodošlicu u Goraždu i sretni smo što sarađujemo s ljudima iz regiona”, poručili su predstavnici njemačke kompanije.

Istaknuli su da su u narednih nekoliko godina planirane i nove proizvodne hale u Goraždu.

(Izvor: Hayat.ba)