Home Vijesti BiH BOL I TUGA NA SVE STRANE: POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA ISPAĆAJA ŠEST TRAGIČNO...

BOL I TUGA NA SVE STRANE: POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA ISPAĆAJA ŠEST TRAGIČNO NASTRADALIH IZ POSUŠJA

Na vječni počinak danas je hiljade ljudi ispratilo Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipe Pavkovića i Mariju Pavković, dok su jučer ispraćeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić na groblju Martića Križ.

Potresni prizori shrvanih roditelja, bijeli lijesovi u kojima su bila tijela, intervencija hitne pomoći tokom sprovoda jednom od prijatelja stradalih kojem je pozlilo od muke i tuge koju je osjećao… sve to obišlo je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Osim članova porodice, prijatelja, poznanika na sprovodu su prisustvovale i brojne javne ličnosti među kojima je i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

  • Zbog ove tragedije stigle su brojne poruke sućuti iz Hrvatske, Slovenije i brojnih drugih zemalja. Razmjeri ove nesreće su veoma veliki – kazao je Novalić.

Podsjetimo, u vikendici kod Posušja u ranim jutarnjim satima 1. januara pronađeno je osam beživotnih tijela osoba u dvadesetim godinama koje su proslavljale Novu godinu. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.  Obdukcija tijela je završena, a materijali su poslani na toksikološko vještačenje u Sarajevo nakon čega će biti određen tačan uzrok smrti. Tehnička vještačenja u vikendici u mjestu Tribistovo, kako bi se utvrdili detalji nesreće, još traju.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

FENA
Foto: Print screen

(Izvor: Hayat.ba)